woensdag 4 mei 2011

MELKWEG GALERIE EXIBITION

EXHIBITION 

IN

Galerie


8 DECEMBER 2011 t/m 15 JANUARI 2012
Opening 7 december (besloten)
ERIK SMITS PHOTOGRAPHY 
A PROJECT OF ERWIN KOKKELKOREN 


Met de  expositie in Melkweg Galerie lanceert Les Enfants Terribles de campagne de tijd daarna.
In 2009 nam Erwin Kokkelkoren het initiatief een boek te schijven over dertig jaar hiv en aids in Nederland. Ondertussen is zijn idee uitgegroeid tot een boek met dertig persoonlijke verhalen van mensen met hiv en aids en met foto's van Erik Smits.

DE EXPOSITIE.
De foto’s van Erik Smits vormen het hart van de expositie. En met reden. Zijn esthetische en tegelijk zeer indringende portretten van al die verschillende mannen en vrouwen met die ene aandoening, zijn juist zo bijzonder omdat ze veel meer laten zien dan het verhaal van deze 30 mannen en vrouwen alleen. We worden door zijn foto’s ook geconfronteerd met onszelf. De dramatiek van omgaan met ziekte en herstel, met verlies en triomf, met strijd en overgave, en met leven en dood is van ons allemaal. Erik Smits’ beelden dwingen iedere kijker, bewust of onbewust, tot een eigen standpuntbepaling.

Naast de foto's leest u citaten uit de de dertig door Erwin Kokkelkoren geschreven verhalen over de geportretteerden. De jaartallen staan voor de jaren waarin de mensen geïnfecteerd zijn geraakt, hetgeen ieder verhaal in het juiste historisch perspectief zet. Verder ziet u in deze expositie delen uit de door Willem Aerts gemaakte televisiedocumentaire 'De Tijd Daarna', waarin een aantal van de geportretteerden aan het woord komen. 
De productie van de tijd daarna ligt in handen van Bert Oele, met dank aan Willem, Faye, Robin en Sander.

http://www.melkweg.nl/  Melkweg Galerie Marnixtraat 409 1017 PJ Amsterdam

8 december 2011 t/m 15 januari 2012 Open: wo t/m zo van 13.00 tot 20.00.
Vrij toegankelijk


 
      Erwin Kokkelkoren                                   Erik Smits


TROUW 1 december 2011 


Het Parool 30 november 2011    
    Geen opmerkingen:

Een reactie posten