donderdag 18 augustus 2011

de tijd daarnaIn april 1982 werd de eerste aidspatiënt in Nederland gediagnosticeerd. Nu, 30 jaar later, moeten we constateren dat het leven van tienduizenden mensen, onder alle lagen van de bevolking, door heel Nederland, door aids en hiv is beïnvloedt. Gelukkig is veel veranderd. Aids is bijna nooit meer een dodelijke ziekte, maar is voor de meeste geïnfecteerden verworden tot een chronische aandoening. Er is over de jaren ook meer acceptatie ontstaan voor aidspatiënten en hiv geïnfecteerden, al blijft er hier nog een wereld te winnen.
'De tijd daarna' laat het verloop van hiv en aids zien in de afgelopen 30 jaar. Voor het project zijn 30 hiv dragers geïnterviewd en beschreven door Erwin Kokkelkoren en gefotografeerd door Erik Smits. Elk persoon is in een ander jaar geïnfecteerd. Deze indringende portretten samen, brengen op een unieke wijze de geschiedenis in beeld, en geven tegelijk een aanzet hoe we met elkaar kunnen werken aan een betere toekomst.
Erwin Kokkelkoren weet het leven van de geïnterviewden en de verschillende ervaringen en emoties waar deze mannen en vrouwen mee te maken krijgen treffend vast te leggen. Met oog voor de tragiek en de triomf, eerlijk in de pijn en schaamteloos in de lach. De prachtige beelden van Erik Smits laten een kant zien van de mensen die alle woorden een extra dimensie geeft.

Op 3 december 2011 om 13:00u.  is ‘de tijd daarna’ met succes gelanceerd in 
Koninklijk Theater Carré
tijdens de 5e landelijke informatiebijeenkomst van Volle Maan met een indrukwekkende presentatie.
Opening door oud minister Dr. Els Borst 
Expositie in Melkweg Galerie te AmsterdamTe zien van 8 december 2011 tot 15 januari 2012

April 2012  Het boek ‘de tijd daarna’
December 2013de  documentaire
Een theatervoorstelling
Steun ‘de tijd daarna’: www.detijddaarna.nl


Onze sponsoren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten