vrijdag 17 februari 2012

DE BALIE: PRESENTATIE VAN HET BOEKExactly 30 years ago, on the 3th of April 1982 the first aids patient was recognized in The Netherlands. This year, the 3th of April 2012, we present 'de tijd daarna' a historical document that paves the way for a better future.
Op dinsdag 3 april overhandigt schrijver Erwin Kokkelkoren het eerste exemplaar van het boek 'de tijd daarna' 30 jaar hiv en aids in Nederland aan oud minister Els Borst.

Gastvrouw was Roosmarijn Nuyens van FUSE communication en zij stelde een volle zaal voor aan Jan van Wijngaarden, die in 1982 als co-assistent in het Amc de eerste aids patiƫnt in Nederland herkende, leest een fragment voor uit het boek en vertelt over die dag en tijd.

Daarna werd er een korte film vertoond van filmer Willem Aerts over 'de tijd daarna' 30 jaar hiv en aids in Nederland. Hij zal het komende jaar ook de documentaire 'de tijd daarna' maken, samen met Erwin Kokkelkoren.

Robert Witlox, directeur van de Hiv Vereniging Nederland, las een fragment uit het verhaal Michelle 1983 en gaf een impressie over zijn werk met hiv. http://www.hivnet.org/blogs/hvn/?p=290

Nadat schrijver Erwin Kokkelkoren het eerste boek heeft overhandigt aan oud minister van Volksgezondheid Dr. Els Borst krijgt Nienke van Zwam van de

De Arbeiderspers|A.W.Bruna Uitgevers het woord en overhandigt het boek aan de auteur Erwin Kokkelkoren, fotograaf Erik Smits en producent Bert Oele.

http://www.detijddaarna.nl

U kunt contact opnemen met:
FUSE Communication roosmarijn@fuse-communication.com
of bertoele@chello.nl
Het boek kopen?
http://www.awbruna.nl/web/Boek.htm?dbid=40004&typeofpage=499775


En een van onze bezoeksters leest na de presentie in de Balie, onderweg naar huis, in het boek 'de tijd daarna'Drukkerij Wilco 26 maart 2012 'de tijd daarna' gaat op de pers
   

NRC Handelsblad 3 april 2012


Met dank aan onze sponsoren
   
           
                                                      
4 opmerkingen:

 1. Evenement van het jaar! Wordt vast geweldig. Kan niet anders met zo'n enthousiast team en mooi resultaat. Succes jongens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gefeliciteerd! wat een heel goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. RESPECT ...RESPECT ...RESPECT

  The gebroeders Grimm

  ADD A TOUCH OF CLASS
  WITH THE GLITTER AND GLAMOUR
  OF THE BROTHERS GRIMM

  BeantwoordenVerwijderen